Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Fall's comfort food!!

Το comfort food είναι φαγητά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι εύκολο να τα φτιάξουμε και πολύ ευχάριστα να τα γευτούμε. Ίσως επειδή έχουν νοσταλγικό χαρακτήρα και πολύ ωραία γεύση!!Το ρύζι μπασμάτι σοταρισμένο με καρότα, κρεμμύδια, φρέσκο ​​τζίντζερ, φιστίκια και κόλιαντρο είναι ενα εύκολο και θρεπτικο φαγητό που θα εκπλαγείτε όταν δοκιμάσετε!
                                                                 Χρόνος : 35 λεπτά


Συστατικά για 2 άτομα :

80 ml ρύζι μπασμάτι
 160 ml νερό
 10 g ψημένα αράπικα φιστίκια
 4 g μαργαρίνη
 3/8 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
 0,6 g φρέσκο ​​τζίντζερ πολτοποιημένο
 30 γρ τριμμένο καρότο
 αλάτι για γεύση
 καγιέν πιπέρι
 ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο



Βάλτε το ρύζι και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι. Αφήστε το να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Μειώστε τη θερμότητα, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το στον ατμό μέχρι να μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά.
Ενώ το ρύζι είναι το μαγειρεύετε, βάλτε φιστίκια σε ένα μπλέντερ και θρυμματίστε τα(σε μικρά κομμάτια όχι σκόνη). Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να σοταριστεί,περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε το τζίντζερ,τα καρότα, και το αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά βάλτε το καπάκι κ αφήστε το στον ατμό. Προσθέστε το πιπέρι καγιέν και τα φιστίκια. Όταν το ρύζι έχει γίνει, προσθέστε το στην κατσαρόλα και ανακατέψτε απαλά για να ανακατευτεί με τα άλλα συστατικά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.


                                                                 Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου